Gratis verzending vanaf €50
Super snelle levering
Niet goed, geld terug garantie!
Klantbeoordeling 8.8 / 10
5 Tips voor het Voorkomen en Bestrijden van Marters!

5 Tips voor het Voorkomen en Bestrijden van Marters!

0 reactie minuten lezen

(Steen)marters trekken de laatste jaren steeds meer naar de bewoonde wereld, wat zorgt voor meer overlast dan ooit tevoren. Ze voelen zich het meeste thuis op droge en warme plekken, waardoor ze in de bewoonde wereld al snel huizen binnentreden. Ze kunnen goed klimmen en komen via het dak in de spouwmuur binnen. Het oosten van ons land heeft er op dit moment het meeste last van. In dit artikel vind je vijf tips om marters te bestrijden. Dat is nog een uitdaging, want deze dieren zijn beschermd. Doden en zelfs vangen is daarom verboden. Hoe zijn deze beestjes dan te verjagen?

Waarom marters bestrijden?
Marters zijn enorm goed in knagen. Zo maken zij je isolatiemateriaal kapot en knagen ze ook je kabels en leidingen doormidden. Denk niet alleen aan kabels in en rondom je huis, maar ook in je auto, waardoor deze niet meer kan starten.

1. Huis, tuin en keukentips
Met een aantal simpele tips kun je marters op afstand houden en schade aan je terrein voorkomen. Dit kun je doen met eenvoudige materialen waarvoor je niets hoeft aan te schaffen. Hieronder staan een aantal handige tips, namelijk:

  • Marters zijn goed af te weren door kippengaas te plaatsen op plekken waar kabels of leidingen bereikbaar zijn. Hier kan de marter niet doorheen knagen.
  • Vaak wordt een panty met hondenhaar geplaatst om marters te verjagen. Marters zijn namelijk bang voor andere dieren, zoals honden.
  • Versper de weg van de marter door alle toegangen naar je huis weg te kappen, zoals overhangende bomen en klimplanten.
  • Marters houden niet van geuren. De geur van ammoniak, bleekwater, citroen, mottenballen of een restje parfum kan al voldoende zijn om marters te weren.
  • Tenslotte houden marters niet van hard en hoog geluid. Zo kun je een radio hoge tonen laten luiden die je als mens niet eens hoort of, hoe gek dit ook klinkt, je slaat met pannen tegen elkaar aan het eind van de middag. Dit doe je een paar dagen achter elkaar om ze daadwerkelijk te verjagen.

2. VerminBuster Anti Marter Mat
Vanaf deze tip zullen er alleen nog professionele oplossingen geboden worden om marters te bestrijden. Zo is er de Anti Marter Mat met Kunagone Marter Afweermiddel. Combineer deze twee en marters zullen buiten jouw bereik blijven! De mat is gemakkelijk te plaatsen, vrij van chemicaliën en bovendien diervriendelijk! Misschien vraag je je af waarom zo’n mat zou werken tegen marters. Marters hebben gevoelige poten en lopen daarom niet graag over oneffen en open oppervlakten. Door deze oneffen mat onder bijvoorbeeld de motorkap te leggen, zijn de kabels onder de auto onbereikbaar voor de dieren en zullen ze op zoek gaan naar een makkelijkere ‘prooi’. Ons natuurlijke afweermiddel dat gevuld is met hondenharen, zoals bij de eerdergenoemde panty, is goed te combineren met de mat ter afwering. Meer informatie over het gebruik van deze mat en het afweermiddel, vind je op onze website.

3. Anti Klim Strips
De VerminBuster Anti Klim Strips voorkomen dat marters over je hek, kozijn of dak klimmen. Deze strips bestaan uit tientallen pinnen van twee centimeter hoog. De marters vinden dit niet fijn en komen er daarom niet overheen. De strips zijn makkelijk te bevestigen met schroeven, tie wraps of een montage kit. Ze houden naast marters ook vogels, duiven en katten op afstand. Dus je hebt geen last meer van vogelpoep, geen geluidsoverlast van dit ongedierte en ook geen schade van katten of marters. Een leuke bijkomstigheid: de strips maken het moeilijker voor inbrekers om ergens op of over te klimmen. Je huis is dus meteen beter beveiligd!

4. Marter Vangkooi met Lokmiddel
De duurzame en diervriendelijke VerminBuster martervangkooi is één van de weinige vangkooien om de beschermde marters te mogen vangen. Er is geen gif nodig en de dieren kunnen vrijgelaten worden in de natuur. De kooi is diervriendelijk op voorwaarde dat deze dagelijks wordt gecontroleerd. Op deze manier kan de beschermde diersoort veilig en ongedeerd teruggebracht worden naar de natuur. Doe dit op minimaal vier kilometer van de vangstplaats, zodat ze niet terugkomen. Bij de vangkooi zit een potje lokmiddel inbegrepen, zodat de marters op de kooi afkomen. Tenslotte is de val herbruikbaar. Meer informatie nodig? Bekijk het product.

5. VerminBuster Marter- & Kattengordel
Om het versperren van de weg voor marters nog moeilijker te maken dan beschreven bij de Huis, tuin en keukentips, kun je een gordel aanbrengen om bijvoorbeeld een boom of regenpijp. Op deze manier voorkom je dat marters je omgeving betreden. Er is ook hier geen sprake van dierenleed, er wordt geen gif gebruikt en daarmee zijn de gordels milieuvriendelijke producten. De pinnen van de gordels dienen aan elkaar gebonden te worden. Dit is heel eenvoudig en biedt ook nog eens de mogelijkheid om de gordel op maat te maken. Deze gordel is geschikt voor een omtrek van 68 centimeter. De gordels zijn inclusief afweermiddel, hetzelfde middel dat bij tip 2 is beschreven. Door deze te plaatsen bij de gordels, wordt het nóg minder aantrekkelijk voor een marter om jouw omgeving te bezoeken!

Al met al blijkt het dat er een aantal huis, tuin en keukentips zijn om overlast van marters te voorkomen of te bestrijden. Deze tips zijn zeker toepasbaar, maar de professionele producten van VerminBuster garanderen écht dat jouw problemen met dit ongedierte verholpen zullen worden. Je hoeft er minder moeite voor te doen dan de huis, tuin en keukentips en het werkt nog eens effectiever ook. In combinatie met het afweermiddel werken onze producten nóg beter. Neem daarom zeker eens een kijkje op onze website en bestel direct jouw producten om een overlast van het toenemende aantal marters te voorkomen!

Heb je vragen en/of wil je nog meer advies over het bestrijden van marters? Neem dan contact op met ons via [email protected]. Onze expert, Viktor, is dagelijks bereikbaar om je uit de ongedierteproblemen te helpen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »