Gratis verzending vanaf €50
Super snelle levering
Niet goed, geld terug garantie!
Klantbeoordeling 8.8 / 10
2 Effectieve Manieren om Overlast van Muizen Milieuvriendelijk te Voorkomen!

2 Effectieve Manieren om Overlast van Muizen Milieuvriendelijk te Voorkomen!

0 reactie minuten lezen

Veel mensen kennen het wel. Je loopt door de garage en ineens zie je een muis voorbij rennen. Logisch dat je enorm schrikt! Muizen en ratten zorgen namelijk voor veel schade en zijn ook nog eens kleine ziekteverspreiders. Toch verdienen zij het niet om hierom (pijnlijk) dood te gaan. Met deze gedachte wordt het vangen en afweren van ongedierte op een diervriendelijke en milieuvriendelijk manier steeds populairder. We worden bovendien steeds beter in het bedenken van alternatieven voor onvriendelijke middelen. Mijn naam is Viktor van VerminBuster en ik weet alles over ongediertebestrijding. In deze blogpost neem ik jullie mee in twee milieuvriendelijke manieren om een overlast van muizen te voorkomen.

1. Preventief weren met Muizenwering
Allereerst is het natuurlijk het meest diervriendelijk om muizen af te weren en op deze manier overlast te voorkomen. Daarvoor bestaat het muizengaas. Dit is een diervriendelijke manier van afweren, omdat hier geen gebruik wordt gemaakt van gif en geen sprake is van dierenleed. Het gaas dient ervoor om kieren en naden te dichten in muren of boeiboorden aan het dak. Het materiaal is zeer buigzaam, makkelijk op maat te knippen en daarmee makkelijk aan te brengen.

Bovendien is ventilatie nog steeds mogelijk en beschikt het over een lange levensduur dankzij het RVS 316 waarvan het gaas is gemaakt. Het is onmogelijk voor muizen om erdoorheen te knagen en houdt naast knaagdieren ook vliegende insecten buiten, zoals bijen en wespen. Op deze manier voorkom je overlast en doe je de dieren geen kwaad. Het gaas is verkrijgbaar in allerlei kwalitatieve soorten en maten.  

Alternatieve muizenwering
Naast het muizengaas bieden we ook weringsmiddelen van andere merken aan. Hieronder vallen Metex Rat Tape en Raxit Deurtsrips van RVS aan, waar de vierpoter niet doorheen en onderdoor komt! Ook deze producten zijn praktisch, duurzaam, hygiënisch en effectief! Klik hier voor meer informatie.

       

2. Vangen met Diervriendelijke Muizenvallen
Heb je ondanks de preventie toch een muis gespot? Dan raden wij aan om gebruik te maken van diervriendelijke muizenvallen om een overlast te voorkomen. Muizen kunnen hiermee levend gevangen worden. Deze manier van vangen maakt geen gebruik van gif en heeft ook geen dodelijke gevolgen voor de beestjes. Hoe werkt deze muizenval? De muizen moeten gelokt worden door voer in het voerbakje van de val te stoppen (Ons Rotech Lokmiddel werkt erg goed!). Werkt je lokaas en trapt de muis in de val? Dan sluit het deurtje vanzelf en kan de vierpoter er niet meer uit.

Eenmaal gevangen kan je ze weer levend vrijlaten in de natuur, op een plek waar je er geen last meer van hebt. Het is belangrijk dat de muis op minimaal vier kilometer van de vangstplaats wordt vrijgelaten, zodat de kans op terugkomst klein is. De val is gemakkelijk in te stellen met één vinger. Om zo diervriendelijk mogelijk te werk te gaan, wordt een dagelijkse controle van de vallen aanbevolen om de knaagdieren zo snel mogelijk vrij te laten. Het product is van goede kwaliteit waardoor het meermaals gebruikt kan worden en jarenlang meegaat. Deze muisvriendelijke muizenval is niet voor niets de best geteste van 2022!

Alternatieve diervriendelijke muizenvallen
Er is nog een aantal muisvriendelijke muizenvallen, zoals de Multi-Catch waarmee je meerdere muizen in één val kan lokken. Wij raden aan om bij het gebruik van muizenvallen Rotech lokmiddel te gebruiken! Dit gifvrije lokmiddel is namelijk onweerstaanbaar voor knaagdieren en vergroot de vangkans, waardoor je het snelst van het ongedierte af bent! Er zijn dus genoeg mogelijkheden om problemen te voorkomen. Neem daarom zeker een kijkje op onze webshop!

       

Ons advies
Kortom, we raden aan om in ieder geval gebruik te maken van preventieve producten. Hiermee is de kans groot dat je een overlast voorkomt. Heb je toch overlast van knaagdieren? Gebruik dan de diervriendelijke lokvallen om het probleem op te lossen.

Met de genoemde oplossingen geef je het ongedierte zo weinig mogelijk kans en voorkom je overlast! Heb je vragen en/of wil je nog meer advies over het bestrijden van de muis? Neem dan contact op met Viktor via [email protected]. Hij is dagelijks bereikbaar om je uit de problemen te helpen! Is alles duidelijk en heb je geen advies meer nodig? bestel dan je producten via de webshop en voorkom overlast! Twijfel je of de producten wel bij je passen? Geen zorgen! Dan krijg je je geld terug!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »